„Mokslo sriubos“ kūrėjai pradeda penktąjį pažinimo sezoną

Jaunieji mokslo populiarintojai vėl džiaugsmingai kviečia ragauti „Mokslo sriubą“. Pirmoji naujo sezono laida jau šį trečiadienį 22:00 val. per LRT Kultūrą.

„Šis pažinimo sezonas ypatingas tuo, kad su LRT Kultūros pagalba laidą ilginame iki 23 minučių. Bandysime pakalbinti žymiai daugiau mokslininkų ir temas atskleisti išsamiau. Tarp daugybės jaudinančių temų bus Mokslo sriuba ir apie lietuviškus kosminius palydovus. Tarp jų – planuojama misija į Mėnulio orbitą. Pirmieji laidas pamatys LRT Kultūros žiūrovai, o po kelių dienų viešinsime internete.“ – sudomina laidos vedėjas Ignas Kančys.

Pirmoji tema – apie televizijos paslaptis. Žurnalistai vyksta į pasaulio kampelius ir ruošia reportažus, filmuojamos sporto varžybos, kūrėjai kurias įdomias laidas, filmuoja dokumentinius filmus, gabūs aktoriai vaidina televizijos serialuose, organizuojami realybės šou, dainų konkursai, studijose politikai diskutuoja apie valstybės reikalus. Už kadro dirba daugybė specialistų. Kaip veikia televizija? Kiek žmonių žiūri laidas? Kaip sklinda radijo bangos? Apie tai sužinosite naują sezoną pradedančioje „Mokslo sriuboje“. Jau šį trečiadienį 22 val. per LRT Kultūrą.

„Kolega iš televizijos paklausė, kaip sekasi gaminti laidą? Nustebau, nes kaip galima pagaminti smalsumą? Fizikas Albertas Einšteinas kažkada sakė, kad švietimo tikslas turi būti nepriklausomas mąstančių ir veikiančių individų treniravimas, kurie savo didžiausiu gyvenimo iššūkiu mato tarnavimą bendruomenei. Labai kviečiu smalsius žmones prisijungti prie mūsų savanorių komandos ir kurti pažintines laidas kartu. Kartu mes galime stipriau šviesti“, – pakvietė I. Kančys.

Naujojo sezono anonsas:
https://www.youtube.com/watch?v=-rub-phQunk

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *